Friday, January 21, 2011

kenangan bersamamu.

al-fatihah....
18 Januari 2011..bersamaan dgn hari selasa jam 6.15 pagi atok ayah saya telah meninggal dunia...
terkejut dapat berita ni pagi selasa ritu dan mcam x percaya...
but as everyone said....expected la coz arwah atok da sakit dekat dua tahun....
jadi dah berakhirlah penderitaan dye....
but for me...aku sgt2 menyesal sbb mggu lepas balik johor tp x jenguk dye...
dah tergerak hati tapi ssh nak bergerak...
dan akhirnya aku x sempat nak jumpa arwah atok.... :(


banyak kenangan aku dgn  arwah atok...
atok da mcm ayah aku da....
coz sejak aku dilahirkan sampai la umur aku dlm 4tahun aku duk dgn dye...
aku pon slalu balik tgk dye tiap2 bulan....
dan yg paling aku ingt sampai sekarang...
dulu kalo atok pegi pekan mesti dye belikan aku jajan jagung yang seposen 2..uhuhu
feveret aku 2 dulu..xtau la ade lg x jajan 2 sekarang...


atok mula jatuh sakit masa 31 Mei 2009...
sejak tu sakit atok bertambah teruk...keluar masuk hospital...
atok da x bole bangun...sedih sangat rasanya...
sampai tahap atok x bole makan...minum susu je...
tu pon guna tiub....
sepanjang atok sakit...
saat paling sayu adalah bila atok balik kampung masa raya dan malam raya 2 jugak atok kena masuk hospital....aku yg teman atok kat hospital malam 2...risau sedey dan macam2 rasa....
tapi ok la...atok makin stabil...
sempat jugakla aku jaga atok..
bagi susu..buat suction yg sume ank2 dye x sanggup nak buat...sebab kesian atok sakit bila suction 2...
walau aku x dapat nk jaga atok hari2...merasa la jugak jaga atok....


dan saat pagi selasa itu..aku rasa aku la yang paling x kuat...
ank2 dye suma da tabahdan redha dengan pemergian dye...
maafkan aku kerana menangis disitu...
dan sampai sekarang aku masih terbayang2 saat jenazah arwah atok dibawa pergi dan dikuburkan...
semoga roh arwah atok dicucuri rahmat....
aminnn...

Monday, January 17, 2011

khasiat dark coklat


dark coklat.aku sgt suka dark coklat kerana dark coklat nie xde susu yang menggemukkan tu dan rase die lebih pade pure chocolate.aku suka kunyah je bila mkn dark coklat nih.mcm snek.ehehe

jom intai ape lak khasiat coklat.

1. Mengandungi antioksida, dapat menjaga jantung dan menurunkan tekanan darah. ia nya disumbangkan melalui kafein yang terdapat dalam coklat.

2. Ia juga mencegah bermulanya penyakit alzheimer dan mengurangkan risiko kanser payudara.

3. Agen anti stress dengan hanya menghidu bau coklat!

4. Meningkatkan hormon dan membuatkan korang rase gembire dan jatuh cinte! oh!

5. Melembut, melembap, menguatkan dan menghaluskan kulit.

dan dark coklat yg paling aku suka ialah ini...vochelle dark chocolate......












rahsia bulan kelahiran.



bila takde keja ni la yg saya buat kat facebook.------->



------------ > dan banyak yg betul ye.ehehehe.jd sapa2 yang nk saya tolong sila minta tolong ya.insyaAllah saya akan tolong.ehehe.dan yg plg x bestnyer skrg ni sy da kurang berbual krn xde kawan berbual yg sekepala.tsk.

Friday, January 14, 2011

housemate baru saya :D

hye3! disebabkan terlalu bosan pada hari ini, saya pon buat lah post ni...sume org kt sni nk update blog.aku pon nk gak la.ehehehe.tp malas nk taip byk2...ok la.back to the story.nk cite pasal housemate baru saya sepanjang saya duduk kat seri kembangan ni...namanya wan adzra alia wan abd aziz.comey x?comey kan?umo dye baru dua bulan.disebabkan rini 14hb, jd umo dye da dua bulan 14 hari lah.ehehehe



dengan adanya alia ni kat umah, x bosan la hidup aku malam2.ehehe.tukang jaga dye la...tp sonok gak tgk gelagat dye.lagi2 masa dye tgh tdo.nnt dye akan buat muka berkerut, senyum tiba2 dan nanges tiba dan senyap balik dengan sendirinya.ehehehe.kelaka.dye slalu ngigau...tapi alia ni manja sikit.kalo nk tdokan dye mesti kena dukung dye.x pon kte kene duduk kat buai dgn dye baru dye nk tdo.manja kn?kalo dye blm betul2 tdo, almt nanges la dye kalo kite letak kat tilam.uhuhu.itu la rutin aku tiap2 mlm.tp seronok.sbb aku sukaaa pegang baby.ehehe.ok la.tatau da nk cter apa lg.dan ini gambar alia yg sedang nyenyak tdo selepas makan ubat batuk.


*cian alia batuk muntah2 dye mkn ubat*

Thursday, January 13, 2011

to you....

Have you ever wondered which hurts the most?


Saying something and wishing you hadn’t?


Or saying nothing and wishing you had?


I guess the most important things are the hardest things to say.Don’t be afraid to TELL someone you love them. If you do, they might break your heart...if you don’t, YOU might break theirs..


Have you ever decided not to become a couple because you were so afraid of losing what you already had with that person..?


Your heart decides whom it likes and whom it doesn’t.


You CAN’T tell your heart what to do.It does it on its own...when you least suspect it, or even when you don’t want it to.


Have you ever wanted to love someone with everthing you had, but that other person was too afraid to let you?


Too many of us stay walled up because we are too afraid to care too much... for fear that the person does not care as much, or even at all.


Have you even denied your fellings for someone because your fear of rejection was too hard to handle?


We tell lies when we are afraid...afraid of what we don’t know, afraid of what other will think, afraid of what be found out about us.


But every time we tell a lie, the thing we fear GROWS stronger.


Life is all about risks and it REQUIRES you to jump.


Don’t be a person who has to look back and wonder what they WOULD have done, or COULD have had.


*What would you do if every time you fell in love you HAD to say good-bye ?


*What would you do if every time you wanted someone they would never be there?


*What would you do if your best friend died tomorrow and you never got to tell them how you felt? ( even if YOU DON’T CARE ANYMORE )


*What would you do if you LOVED someone more than ever and you couldn’t have them?


*What would you do if you NEVER got the chance TO SAY I am friends with all of my famliy and they know I love them?


*People live, but people die. I want to tell you that you are a friend.


If you died tomorrow ( God Forbid ) YOU WOULD BE IN MY HEART. WOULD I BE IN YOURS?


We might be best friend one year, pretty good friends the next year, don’t talk that often the next, and DON’T WANT TO TALK at all the year after that.


So, I just wanted to say, even if I never talk to you again in my life, YOU ARE SPECIAL TO ME and you have made a difference in my life.


I look up to you, respect you, truly cherish you, most of all I CARE about friends.


Send this to all your friends, no matter HOW OFTEN you talk, or HOW CLOSE you are, and send it to the person who sent it to you.


LET OLD FRIENDS know you haven’t forgotten them, and tell new friends you never will.


Remember, everyone needs a friend someday. You might feel like you have NO FRIENDS at all, just remember this and take comfort in knowing somebody out there CARES ABOUT YOU AND ALWAYS WILL....


I care about YOU!!!

lagu saya untuk hari ini :)

Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku dari mu
Kau berdiri teguh

Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba
Aku hilang dari kewujudan

Sempurnanya sifatmu
Tulusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesabaranmu

Lepaskanlah diriku
Kerna aku tak mampu tuk menanggung
Cinta sempurna
Darimu...
Darimu...

Bukan aku tak pernah
Mengerti dirimu
Ku sanjung setiap kata cinta
Kau berikan aku

Hilangkan rasa itu
Akhirkan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan

Sempurna sifatnyamu
Tulusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesabaranmu

Lepaskanlah diriku
Kerna aku tak mampu tuk menanggung
Cinta sempurna
Darimu...
Darimu...

Tuesday, January 4, 2011

.latihan industri.

hye blog.
urm.x caya skang ni da masuk tahun 2011. mgkn sbb aku pon x celebrate o tgk tv pon mase new year.jalani hidup hanya seperti biasa.yang beza nya cuma aku dah pindah kat selangor sekarang ni.hanya untuk 5 bulan.ni sume sebab aku terpaksa menjalani latihan industri (LI) kat sini lah. aku LI kat Putra Infoport,IDEC ,UPM,Serdang. so aku duduk kat uma makcik aku (cikjan) kat bandar putra permai, seri kembangan.
hurm... ni hari kedua aku LI. tapi bosan giler. sebab xde keje pape pon.uhuhu. mgkn mggu ni maseh tade pape. so,sabar lah menunggu keja yg bakal mendatang dengan online.ehehehe.
actually aku pon tatau nak hapdate ape lg. kalo rajen nnt update lg lah.