Wednesday, June 16, 2010

.pengalaman yg paling tak dpt dilupakan di melaka.

Berakhir sudah praktikal fotografi di melaka kelab fotokreatif 2010 yang berlangsung pada 12 jun 2010 hingga 15 jun 2010...hurm..setelah sekian lama aku x pegi prktkal (sbnrnyer baru miss sekali jer tapi rase cm lame giler!!) akhirnyer dapat rasa balik suasana prktikal 2..tapi kali ni aku jadi fasi tuk budak2 ni...sori la ye ank2 ku..kalo aku x dapat beri banyak mana kat korg...ku jua belum sempat abes menuntut dgn fasiku yg x kesampaian(ni sume sbb demam ILI yg menjangkiti aku mase da nak prktikal lepas)...uhuhu..best mmg best la kan prktkl kali ni...lama x amik gmbr cm 2 skali...tapi disebalik kegembiraan dan kepuasan amik gmbr tuh...ade juga pengalaman yang mmg x dapat aku lupe ....sampai sekarang aku still fobia lagi...

ceritanya bermula macam ni..dalam praktikal kali ni ktorang diberi assgiment utk setiap dua grup yang bergabung...grup aku gabung dengan grup nada...so ni kira last assgmnt la yang ktorg kena buat..assgmnt ni berkaitan nite photo dan bertemakan hantu..nama pon nite photo, maka gmbr tuh diambil waktu malam lah kan......maka dengan itu kami pon decide untuk buat kostum hantu dengan guna telekung dan bedak...lokasi penggambaran yang ktorg pilih ni kat satu bangunan yang bersejarah kt melaka ni...nak dijadikan cerita masa ktorg tengah setting2 hantu, lighting dan framing..tetibe ade satu mamat india kot dtg kt ktorg...mule2 ktorg ingt dye ni cm x betol la kan...dye cakap mende tah merepek2..tapi yang aku tahu dye halau ktorg dari tempat tuh la..dye kate jgn amik gambar hantu2 ni kat sini...pastuh aku pon cuak la kan...last2 inche pengarah pon dtg kat tempat ktorg n suh ktorg pegi tempat lain..masa tuh ada satu l grup yang tengah amik gambar yang lebey kurang kat lua bangunan tuh..dorg pon kena cam ktorg n dorg pon pegi gak dr tempat tuh...tp dorg sempat la amik gmbr hantu tuh..ktorg ni la yg x sempat...

lepas tuh..ktorg pon pegi la cari port lain tuk abeskan assgmnt tuh..sambil2 buat tuh, ada lgi mamat india ni dtg lg kat ktorg...aku pon xpaham asal dye nak datang kat ktorg jugak...buat kaco lg..uhuhu..mmg sgt2 menakutkan...last2 dye pon blah la jugak...rupe2nyer dak2 ni kate dye ni mabuk...sebab ade bau...patut la macam tuh..ktorg ape lg..pon cpt2 la siapkan gmbr tuh...dan berakhir lah malam yg paling menakutkan yang pernah aku alami selama pengalaman amik gmbar ni...sampai sekarang aku still fobia dgn mana2 lelaki n especially india bila aku jalan sorg2...uhuhu

hurm..ni je la kot pglmn yang paling buruk n x dpt dilupakan...yang len sume besh2..praktikal yang sangat happening dgn bendahari program yang suka menghibur...uhuhu..tapi aku jua maseh merasa kehilangan dgn ketidakhadiran beberapa rakan2 seperjuangan batch aku yg x dpt pegi..mmg sgt2 terasa ketidakhadiran korg..uhuhu...

hurm..tertinggal lak..aku jua sgt2 kecewa apabila tak dapat amik gambar sunset yang merupakan minat aku...akus sgt2 sula amik gmbr sunset..sdey2..tp xpe la ..apa nak buat kan...mgkn lain kali...

takat ni je la cter pasal praktikal melaka ni..kalo aku ada mase len aku update lg pasal praktikal melaka ni...gambar2 nnt la upload x sempat ag...ehehe :)

3 comments:

fiq said...

masa aku praktikal melaka dulu pun amik gmbr hantu utk nite foto gak. kitorg amik kt kota afamosa yg lama tu. seram sejuk gak time tu cz gelap giler2.

yadeinmya said...

uhuhu..sama la..kat kot a famosa gak..tp x sempat amik la kirenyer ktorg ni..sdey gler..tp mmg seram tahap x hengat la kan...masa siang esknyer aku g sana pon x brani nak masuk sensorg..uhuhu

Salimah Alias said...

hehee..saje nk gelak..ok.