Friday, June 25, 2010

.pun bole.

24/6/2010
sara.ana.ila
rumate sementara dikala ini
kami kepenatan pada malam itu
lalu pulang ke bilik awal untuk berehat
setelah siap membersihkan diri.
masing2 pon wat keje masing2..
dan bila da pukul 11.00 malam
masing2 pon lapa da buat keputusan tuk g makan kat k9..
pergi la berjalan kaki dari KP ke K9..
sesampainya disana, kami kecewa kerana makanan sudah abes ....
dgn keadaan kami yg x makan dr petang itu...uh oh!..sgt la lapa..
uhuhu..sgt sdey...makanan yg dijual hanya tggl fries..dan mkn la kami fries sahaja malam itu walaupon terlalu sangatlah laparnya..uhuhhu
selepas mkn sume..kami pon

Thursday, June 24, 2010

.ntahapehape.

bila rasa penat + ngantuk + tertekan...
rasa nak rehat + tido + karok...
uhuhhu..
apa pnya kehidupan nih..???

Thursday, June 17, 2010

tag dari sally yang tersayang..ehehehe

tag dari sally...siap komen kat post aku nih suh aku buat..uhuhu

'just listkan 23 perkara tentang saya. tak kisah la either fact or mist'
banyak gler 23 ni...apa yer aku nak tulih...
urmmm..
mari kita tengok...
1. saya seorang perempuan
2. saya berketurunan jawa-pakistan..muka mmg banyak pakistan dr jawa yg sebabkan ramai org x caye saye leh cakap jawa....uhuhu
3. saya suka warna biru, putih dan coklat.
4. Saya sukakan kebebasan dan ketenangan..
5. Saya suka ramai kawan..dan x suke sorang2..
6. Saya seorang yang kelam kabut dan ramai yang mengakuinya
7. saye sgt2 suke baca novel
8. saye juga suka amik gambar.snap2!!ehehe
9. saya suka shopping..ehehe...
10. saye tensen dgn jerawat yg mula banyak kat muka saya ni..tak tahu la mengapa....
11. saya rasa nak potong rambut sekarang tapi sayang dan sebenarnya mak saya pon x bagi ada rmbt pendek..
12. saye rindu kawan2 saya especially the click 4, ex rumate kt matrik n kwn2 skola menengah dulu...
13. saye tengah berusaha siapkan report program masa saya jd s/u dulu..x abes2 buat minit mesyuarat nih!!uhuhu..bila bule siap ni..
14. saya x suka duk rumah sorang2..sangat menakutkan...
15. saya sgt2 sayang kelab fotokreatif..we are family rite..?
16. saya suka gelang tangan..
17. saya seorang yang susah buat keputusan...
18. saye slalu buat spelling error n ade la org tuh slalu perasan kesalahan saya tuh..uhuhu..tp trimas la kat dye...
19. saya juga penakut..ehehe
20. saya dah x tahu nak tulis apa kat sini..ngee..
21. saye suke masakan mak dan tokmak saya
22. saya x boleh makan dengan banyak dalam satu masa..
23. saya rindukan suasana yang dulu walaupun suasana skarang pon besh..punya la tal bersyukur kan...ehehehe
....tag yang kedua pula....
1).Besides your lips , where is the favourite spot to get kissed ?
Erk...pipi mgkin..x tahu...
2). How did you feel when you woke up this morning ?
Nak jemur baju...nak g kelab...
3). Who was the last person / people you took a photo with?
X ingat sape person nya..tp rakan2 praktikal melaka lah...ila kot...
4). Would you consider yourself spoiled ?
sometimes..

5). Will you ever donate blood ?
x kot..sampai betul2 sure aku ni x mengalami lagi kekurangan darah..serik woo makan ubat mcam2 selama 3 bulan...

6). Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
Hurm..x tau la nak kate best fren ke apa kan...tapi rasanye haree n najmi mgkin...
7) Do you want someone to be dead?
hurm..dunno...

8. What does your last text message say ?
"g tungku impian”

9. What are you thinking right now?
Mungkinkah..???confuse2..

1o. Do you want someone to be with you right now ?
yes..seorang perempuan dan seorang lelaki...

11. What was the time you went to bed last night ?
kul 3lby pagi mgkn...lambat coz baru balik dari praktikal melaka...penat2...uhuhu


12. Where did you buy the tee you are wearing now ?c
Jusco tmn u..bju pertama beli lepas masuk utm...uhuhu


13. Is someone on your mind right now ?
yes...dan saya mahu dua org ini berada dengan saya sekarang..kalau la buleh..uhuhu


14. Who was the last person(s) who text you ?
Ila dan pearjal...


TEN Lucky Person to do this quiz...
1 cik hajar balkhis
2 inche nazreen hashim
3 cik immiarron
4 cik qila dolce
5 cik sarah nazirah
6 cik sabarina
7 miss vicki angela
8 cik farhah saidin
9 cik tengku nuha
10 cik ain natasia

15. Who is no.2 having a relationship with ?
umeynajwa..betol kah..??ku jua kurang pasti..


16. Is no.3 a male or a female ?
female...rakan ME ku..uhuhu

17. If no.7 and no.1 get together , would it be a good?
maybe not..uhuhu..

18. What is no.1 studying about ?
food tech..

19. When was the last time you chatted with them ?
ade yang baru je..ade yang da lame...uhuhu...

20.Is no.4 single ?
nope.suda berpunya

21. Say something about no.2
my photographer partner...

22. What do you think about no.3 & no.6 together ?
mesti la x mgkn terjadi kerana masing2 sudah berpnya dan sama jantina..ehehe

23. Describe no.9 .
cute.comey.penyabar..

24. What will you do if no.6 n no.7 fight ?
x baik gaduh2...idup aman damai kan best...

25. Do you like 8 ?
Yes..
huh! penat sungguh buat quiz nih...lama giler aku pkir..ila pon da siap dulu dari aku even aku start dulu..ehehehe...

Wednesday, June 16, 2010

.pengalaman yg paling tak dpt dilupakan di melaka.

Berakhir sudah praktikal fotografi di melaka kelab fotokreatif 2010 yang berlangsung pada 12 jun 2010 hingga 15 jun 2010...hurm..setelah sekian lama aku x pegi prktkal (sbnrnyer baru miss sekali jer tapi rase cm lame giler!!) akhirnyer dapat rasa balik suasana prktikal 2..tapi kali ni aku jadi fasi tuk budak2 ni...sori la ye ank2 ku..kalo aku x dapat beri banyak mana kat korg...ku jua belum sempat abes menuntut dgn fasiku yg x kesampaian(ni sume sbb demam ILI yg menjangkiti aku mase da nak prktikal lepas)...uhuhu..best mmg best la kan prktkl kali ni...lama x amik gmbr cm 2 skali...tapi disebalik kegembiraan dan kepuasan amik gmbr tuh...ade juga pengalaman yang mmg x dapat aku lupe ....sampai sekarang aku still fobia lagi...

ceritanya bermula macam ni..dalam praktikal kali ni ktorang diberi assgiment utk setiap dua grup yang bergabung...grup aku gabung dengan grup nada...so ni kira last assgmnt la yang ktorg kena buat..assgmnt ni berkaitan nite photo dan bertemakan hantu..nama pon nite photo, maka gmbr tuh diambil waktu malam lah kan......maka dengan itu kami pon decide untuk buat kostum hantu dengan guna telekung dan bedak...lokasi penggambaran yang ktorg pilih ni kat satu bangunan yang bersejarah kt melaka ni...nak dijadikan cerita masa ktorg tengah setting2 hantu, lighting dan framing..tetibe ade satu mamat india kot dtg kt ktorg...mule2 ktorg ingt dye ni cm x betol la kan...dye cakap mende tah merepek2..tapi yang aku tahu dye halau ktorg dari tempat tuh la..dye kate jgn amik gambar hantu2 ni kat sini...pastuh aku pon cuak la kan...last2 inche pengarah pon dtg kat tempat ktorg n suh ktorg pegi tempat lain..masa tuh ada satu l grup yang tengah amik gambar yang lebey kurang kat lua bangunan tuh..dorg pon kena cam ktorg n dorg pon pegi gak dr tempat tuh...tp dorg sempat la amik gmbr hantu tuh..ktorg ni la yg x sempat...

lepas tuh..ktorg pon pegi la cari port lain tuk abeskan assgmnt tuh..sambil2 buat tuh, ada lgi mamat india ni dtg lg kat ktorg...aku pon xpaham asal dye nak datang kat ktorg jugak...buat kaco lg..uhuhu..mmg sgt2 menakutkan...last2 dye pon blah la jugak...rupe2nyer dak2 ni kate dye ni mabuk...sebab ade bau...patut la macam tuh..ktorg ape lg..pon cpt2 la siapkan gmbr tuh...dan berakhir lah malam yg paling menakutkan yang pernah aku alami selama pengalaman amik gmbar ni...sampai sekarang aku still fobia dgn mana2 lelaki n especially india bila aku jalan sorg2...uhuhu

hurm..ni je la kot pglmn yang paling buruk n x dpt dilupakan...yang len sume besh2..praktikal yang sangat happening dgn bendahari program yang suka menghibur...uhuhu..tapi aku jua maseh merasa kehilangan dgn ketidakhadiran beberapa rakan2 seperjuangan batch aku yg x dpt pegi..mmg sgt2 terasa ketidakhadiran korg..uhuhu...

hurm..tertinggal lak..aku jua sgt2 kecewa apabila tak dapat amik gambar sunset yang merupakan minat aku...akus sgt2 sula amik gmbr sunset..sdey2..tp xpe la ..apa nak buat kan...mgkn lain kali...

takat ni je la cter pasal praktikal melaka ni..kalo aku ada mase len aku update lg pasal praktikal melaka ni...gambar2 nnt la upload x sempat ag...ehehe :)