Thursday, December 31, 2009

~TiBa-TiBa~

....tiba-tiba....
....rindukan "si pemberi coklat" yang dulu.....
....hum....
....haruskah??....

*apakah???*

tiada siapa peneman
adakah benar jalan hidup yang dipilih ini?
apakah erti hidup yang sebenar?
adakah hanya pada satu organisasi?
atau sememangnya perlu banyak lagi?
argh!!!
kenapa aku harus menjadi seorang pemikir?
kenapa aku ada masa untuk berfikir semua ini sekarang?

Wednesday, December 30, 2009

~kawan aku~

kenapa aku begitu tacing dengan perkataan "kawan aku"..??
uh..apakah perasaan ini..??
hum..pms kah..??
huhuhuhu

keliru

hum.bila rasa keliru..apa yang kita perlu buat..?
mana satu yang kita nak pegang..??
macam mana nak tau pilihan kita betul.??
huh..kenapa mesti banyak fahaman..???
ape yang aku merepek nih..
...hehehe....

Tuesday, December 29, 2009

.kEnApA.

malam ni tetibe rase keliru dengan kehendak hati..
apakah ini..??kata da tekad dengan keputusan yg diambil..??
kenapa masih ada rase ragu..??
kenapa mudah rasa goyah..??
KENAPA...?????
ana...tolong lah ana...jgn macam ni lagi..

Monday, December 28, 2009

.kerja gila.

semalam aku telah buat satu keje yg aku anggap agak gila apabila aku dan beberapa kawan aku karok smpi abes sore.abes 33 lagu kitaorg hentam.sume jerit2 pnyer..hehehe...tapi besh r..pastuh bule pulak sambung tengok sherlock kul 1pg...abesh kul 3pg kot...dengan esok nyer ade clas lg..mmg gler..seb baek clas tuh petang..heheh.thanx to my classmate yg ketuk pintu aku cm nak roboh sbb nak pinjam payung.kalo tak pasti aku tak bangun..itu sahaja..ehehe..

Wednesday, November 4, 2009

~my bufday~

huh!akhirnyer aku da genap 20tahun pada 29 oktober 2009..tak sangka aku da setua ini..hehehe.. hum..tapi skali lagi bufday aku jatuh pada miggu exam ni...ape la naseb.... huhu...tapi aku still happy wif all my fren wishes...thanx guys..u all make me feel very happy on that day..especially for the one who give me the korean happy bufday song to me...really2 love that song...huhu...still remember that song till today.. :p

ni link lagu happy birthday korean version tuh http://www.youtube.com/watch?v=3iSid6F2h0Y

and this is my pic on 29 ocotber 2009~
(ni muka sblm tumbuh jerawat sbb exam..huhu :p)






aktiviti aku disatu petang dlm minggu exam~


ni la salah satu aktiviti aku di satu petang apabila bosan dan sakit kepala terperap dalam bilik mase minggu exam...hehe... :p



~pemandangan dari tingkat 4 L12~




~langit yang cantik~


~senja di KTHO~

Tuesday, October 27, 2009

s t a y ~

Sound straight from the twilight
Has me up all night
I can't fall asleep 'cause I keep thinking of you
And I saw a shadow outside my window and it's you.

All my sorrows flew away
Hush, keep quiet, hear me say
I don't ever want you to go
Please stay
With the moonlight dancing free
And there's no one but you and me
There's no reason to go astray
Please stay.

Making up a story
It's the way you're looking at me
If you think that this is funny, it's just you.

Try and think about it,
If you're heart is closed don't lock it,
Keep your keys back in your pocket,
Think this through.

All my sorrows flew away

Hush, keep quiet, hear me say
I don't ever want you to go
Please stay
With the moonlight dancing free
And there's no one but you and me
There's no reason to go astray
Please stay.

Please stay with me
Just stay with me
and I will take you to Foreverland
Just stay

~tetibe rase bahagie sambil teringat lagu ni..walau aku tau hanya untuk seketika cuma....
bilekah aku akan rase mcm ni untuk selama-lamanya??? :)

Friday, October 23, 2009

malang kot...

semalam aku rase ari malang aku kot....citenyer macam ni..semalam dalam pukul 5 petang, aku nak pegi kelab- KFK(kelab yang aku join kat UTM nih) yang kat SUB tuh...pastuh aku jalan kaki pegi sane...masa berjalan kaki dari kolej aku ke sana ada la lebih kurang 20 minit..saje aku jalan kaki sebab malas nak tunggu bas...pastuh aku jalan la macam biasa sambil berfikir tentang tujuan aku pegi kelab tuh...jalan punye jalan aku sampai la kat depan fakulti ni..FKSG namenyer..kat situ ade la satu jalan yang berbatu-batu yang aku x suke jalan tuh..sambil berjalan dan nyumpah2 dalam hati tiba2 kaki aku tertendang la salah satu dari batu tu..pastuh aku dapati sandal aku tuh dah tertanggal tapaknyer akibat terlanggar batu tuh..aku pun rase geram lah dengan jalan tuh...(sebenarnyer salah aku sendiri sebab aku yang patutnyer jalan berhati-hati)huhu..mgkn sbb mule2 aku dah nyumpah2 dgn jalan tuh kot..padan muke aku.sandal yang aku pakai tuh pulak aku baru je beli dalam 2 ke 3 minggu yang lepas..kecewa btol aku..da rosak lagi satu sandal akuh...pastuh dalam perjalanan yang baru separuh jalan tuh aku terpaksa lah teruskan jalan dengan sandal yang macam 2..cover je lah jalan kan.nak buat cam ne...

aku pon terus berjalan dan berjalan lagi sampai la aku kat satu simpang tiga jalan yang aku kene lintas jalan tuh... pastuh aku pon tgk la jalan kanan kiri sebelum melintas..nampak tade kereta aku pon lintas lah...tengah-tengah jalan tu tetibe ade satu kete Myvi putih benti depan aku...sikit lagi nak langgar akuh..aku pon tekejutlah n benti kat tengah-tengah jalan tuh dengan reaksi terkejut dan tak buat pape...yg Myvi putih 2 pon pelik la aku berdiri je kat tengah2 tuh...pas beberapa saat aku pon teruskan melintas jalan tuh..pastuh Myvi putih 2 pon blah la...pastuh baru aku terpikir..nape la aku lintas jalan tgh kanan kiri tp x tgk yg simpang depan aku...kan simpang tiga..hehe..aku pon tatau ape yang aku pikir mase tuh..maka kesimpulannya kita perlu fokus semasa melintas jalan..heheh

Wednesday, October 21, 2009

tetibe ingat lagu ni bile rase macam ni~


Hancur hatiku, mengenang dikau
Menjadi keping-keping, setelah kau pergi
Tinggalkan kasih sayang,
yang pernah singgah, antara kita
Masihkah ada, sayang itu
Memang salahku, yang tak pernah bisa
Meninggalkan dirinya, ‘tuk bersama kamu
Walau ‘tuk t’rus bersama,
‘kan ada hati, yang ‘kan terluka
Dan ku tahu, kau tak mau
Sekali lagi maafkanlah,
karena aku, cinta kau dan dia
Maafkanlah, ku tak bisa,
tinggalkan dirinya
Mungkin tak mungkin, ‘tuk terus bersama
Jalani semua cinta, yang t’lah dijalani
Tapi bila itu yang,
kau pikir yang ter-baik untukmu
Bahagiaku, untuk dirimu
Sekali lagi maafkanlah,
karena aku, cinta kau dan dia
Maafkanlah, ku tak bisa,
tinggalkan dirinya
Simpan sisa-sisa, cerita cinta berdua
Walau tak tersisa, cerita cinta berdua
Still I have, in my eyes
Still I have forever
Memang salahku, yang tak pernah bisa
Meninggalkan dirinya, ‘tuk bersama kamu
Walau ‘tuk t’rus bersama,
‘kan ada hati, yang ‘kan terluka
Dan ku tahu, kau tak mau
Sekali lagi maafkanlah,
karena aku, cinta kau dan dia
Maafkanlah, ku tak bisa,
tinggalkan dirinya
Sekali lagi maafkanlah,
karena aku, cinta kau dan dia
Maafkanlah, ku tak bisa,
tinggalkan dirinya
Still love her, in my mind
Still love her forever

cerita bermula disini...

cerita tentang aku bermula disini...sebenarnyer aku bukan lah seorang yang suka menulis blog sebelum nih..tapi disebabkan kebosanan yang melanda diri pada study week ni buatkan aku rase nak tulis blog...hehe..aku ni jenis orang yang tak boleh duduk je kat satu tempat dan buat kerja yang same jer...jadi aku memang tidak berbakat untuk menjadi seorang suri rumah sepenuh masa..so kepada bakal suami aku..sila take note pasal ni yer..hehe cam da ade calon jer...hum tapi point utamanyer ialah ini la sebab utama aku tulis blog..tapi mane tau lame-lame nanti aku akan ketagih tulis blog pulak kan..sape tau??huhu..hum..tatau la nak tulis ape..nanti kalo bosan2 aku update lagi lah yer...